Undervandsjagt eller UV jagt

Fra ældgammel jagttradition til ny spændende UV-jagt fritidsinteresse

Undervandsjagt kaldes også UV-jagt og har eksisteret, siden mennesket for tusindvis af år siden begyndte at fridykke efter svampe, muslinger og blæksprutter. Vi mennesker har udnyttet havets ressourcer i mange tusinde år og været afhængig af fisk for overlevelse, som bl.a. ældgamle hulemalerier kan dokumentere. Spydfiskeri har også været startskuddet til udviklingen af primitive dykkermasker og snorkeludstyr, som igen har sat skub i behovet for scuba-udstyr.

I Danmark er UV-jagt ikke længere nødvendigt for overlevelsen – men det betyder ikke, at du ikke stadig kan tage på undervandsjagt og få uforglemmelige oplevelser med hjem fra naturen.

Undervandsjagt er en sjov, spændende og anderledes måde at fange fisk, muslinger og andre dyr under havets overflade. Om du uv-jager, mens du snorkler, eller mens du fridykker spiller ingen rolle – glæden ved fangsten er lige stor.

UV-jægerens mest basale udstyr består i dragt, maske, snorkel, finner og harpun

En undervandjagt tur er noget helt særligt, og starter allerede med planlægningen hjemmefra. Vind, vejr, erfaring og kendskab til spots er alt sammen noget du benytter dig af, for at vælge den helt rigtige destination til dagens tur. Vel ankommet til jagtmarken, iklæder du dig udstyret, tager våddragten på, rigger bøjen eller flåde op med det fornødne udstyr, tjekker harpunen og medbringer finner, maske og snorkel under armen. Du lader dig nedsænke i vandet og hele dit fokus ligger på bunden og bevægelserne omkring dig. Hverdagens stress og jag er efterladt i vandkanten – I det våde element er der kun dig, dit udstyr og dit bytte.

Det hele handler om ro. Desto roligere du er, desto flere detaljer får du med, og pludselig spotter du fisken på bunden. Dit hjerte banker et ekstra slag idet du dykker mod bunden med harpunen sikkert rettet mod byttet. Aftensmaden er reddet, og turen forbi fiskehandleren på vej hjem er aflyst.

Undervandsjagt handler om meget mere end at have den største kniv og den længste harpun. Det rette udstyr og den rette tilgang gør turen meget sjovere. I Diving2000 har vi mange års erfaring med denne sport og flere af vores ansatte er ivrige undervandsjægere der med glæde deler ud af deres store viden indenfor sporten. Hvis du har brug for yderligere fifs og tricks kan du med fordel overveje et af vores begynderkurser, hvor du får en grundig introduktion til teori, lovgivning og praktik

Diving 2000

Diving 2000 – Dykkerudstyr og dykkerkurser i Danmarks bedste dykkercenter!

Velkommen til Diving 2000 – Diving 2000 er et 5 stjernet PADI dykkercenter, beliggende i hjertet af Odense. Vi har eksisteret siden 1987 og har mange års erfaring med dykkerkurser og vejledning ved køb af dykkerudstyr. Vi er meget stolte af vores titel som PADI 5* IDC kursus Center, da det er en anerkendelse af vores høje kvalitet af uddannelsesfaciliteter og udstyr. Vi kan hermed tilbyde dig en af de bedste dykkeruddannelser i Danmark.

Diving 2000 er også som det eneste dykkerbutik & dykkercenter i Danmark godkendt af Søfartsstyrelsen til at uddanne erhvervsdykkere, dette er vi rigtig stolte af, da det er en process der har taget mange år at få gennemført. Du kan blive uddannet erhvervsdykker til 30 meter eller 9 meter at efter hvad du skal bruge i dit arbejde.

Udover uddanner vi rigtig mange nye dykkere Padi Open Water. Vi afholder også en masse dykkerture rundt omkring Fyn, som du kan læse om i vores online turkalender og tilmelde dig direkte på hjemmesiden. Vi laver ca. 3-4 gange om året dykkerrejser til udlandet, bl.a. til Rødehavet.

Odense dykkerklub er en dykkerklub for alle med et dykkercertifikat – meld dig ind i dykkerklubben her.

Du kan også leje dykkerudstyr hos os, hvis du vil ud og dykke for dig selv.

Derudover arrangerer vores rejseafdeling, Dive The World, rejser til nogle af verdens bedste dykkersteder – Se vores dykkerrejser her.
 

Vi starter dykkerkurser hver 14. dag !

Tilmeld dig Diving 2000’s Open Water dykkerkursus i dag! Der er dykkersæson det meste af året, og du kan stadig nå at komme ud og få en masse fantastiske oplevelser denne sommer.

Som PADI 5 stjernet IDC Dykkercenter giver vi dig en af Danmarks bedste dykkeruddannelser, med en høj kvalitet af faciliteter og udstyr, og i ganske trygge rammer. Vi starter weekendkurser op, som foregår over 2 weekender. Vi tilbyder også et 3-dags eller 4-dags kursus, som foregår over 3 eller 4 sammenhængende dage. Efterfølgende er du fuldt uddannet til at tage ud og dykke selv, selvfølgelig med din dykkermakker eller du kan tage med på en af vores mange ture. Alle kan tage et dykkerkursus, store som små, unge som gamle, så længe du har et godt helbred og en lyst til at udfordre dig selv.

Så få gjort noget ved drømmen og kom ud og oplev en helt ny verden under havets overflade.


Tilmeld dykkerkurset her


Download GRATIS Dykkerhåndbog

Dykkerudstyr

Når du køber dykkerudstyr hos os i dykkerbutikken, er du sikker på at det er den bedste kvalitet indenfor dykkerudstyr du kan få. Vi står 100 % inde for alle de varer vi har i shoppen og har du brug for hjælp, så ring til os med det samme.

Vi har mange års erfaring når det handler om at rådgive omkring det bedste dykkerudstyr, om du er nybegynder eller prof kan vi altid komme med et stor udvalg af dykkerudstyr der passer til dig.

Det er vigtigt du får den korrekte rådgivning når du køber dykkerudstyr, teamet bag Diving 2000 har over 2.000 dyk bag sig og ved hvilket dykkerudstyr der virker.

Dykkerudstyr skal vælges med omhu, det er vigtigt at du føler dig godt tilpas når du er i vandet, giv dig god tid når du klikker rundt på vores dykkerbutik her online. Vi har sørget for at det er nemt og ligetil at finde rundt på vores side.

Er du i tvivl om hvilket og hvor meget dykkerudstyr du skal bruge, sidder vi klar ved telefonerne eller du kan sende en mail.

Dykkerudstyr og Kvalitet

Kvaliteten skal være i orden det er vores mantra. Når du handler dykkerudstyr hos os er det udstyr du kan bruge i lang tid. Vi har testet og udvalgt de bedste producenter på marked. Vi bruger også selv det dykkerudstyr vi sælger, for hele tiden at sikre at kvaliteten er i top, derfor kan vi også med sikkerhed give dig en rådgivning der er vandtæt. Vi fravælger også hvert år en del udstyr som vi ikke synes er godt nok til Dansk Dykning og snorkling. Se vores store udvalg af våddragter her, eller gå direkte til Våddragt DameVåddragt HerreVåddragt børn

Køb dykkerudstyr der passer

Vi har dykkerudstyr til voksne, til børn, til nybegyndere og til professionelle. Alle vores produkter har en udførlig beskrivelse med størrelser og funktioner, læs vores beskrivelser grundigt. Pris og kvalitet hænger sammen. Det gør det også når du handler dykkerudstyr, men vi har et bredt sortiment der gerne skulle ramme alle prisniveauer. 
Skal du f.eks. på dykkerferie skal du have dit dykkerudstyr i orden. Vi har masker, snorkler, svømmefødder eller badesko, som er perfekt til at snorkle med og kan give dig en oplevelse for livet.

Vinterbadning

Vinterbadning er en stadig voksende aktivitet i Skandinavien. Når badevandet når en temperatur på 5-10 grader kategoriseres svømmeturen som vinterbadning. Det kolde gys er en gevinst for både humør og helbred, og med det rette udstyr bliver det endnu sjovere. I denne kategori har vi samlet udstyr, badesko, handsker og påklædning der kan have relevans for vinterbaderen.

Erhvervsdykker Uddannelse

Det sidste skud på uddannelses stammen er vores Erhvervsdykker Uddannelser . Drømmer du om at blive Erhvervsdykker, så har vi nu opbygget en erhvervsdykkerskole, Hvor vi udanner Scuba Erhverv til 30 meter og til 9 meter.
Vi har også mulighed for at lave Dykkerassistent & Førstehjælpskurser.

Service og Levering af Dykkerudstyr

Vi sælger dykkerudstyr og det er vi gode til. Vi har aftaler med mange af de store producenter. Det sikrer dig gode priser og hurtig levering. 95 % af alle vores ordrer på vores dykkerudstyr bliver leveret inden for 1-2 dage, men er du i tvivl så ring ind og hør om leveringstiden.

Vinterbadning

Vin

Vores anbefalinger til vinterbaderen

Essensen ved vinterbadning er at opleve det kolde gys, helt ind på kroppen. Alligevel anbefaler vi en række produkter, som kan bidrage til oplevelsen – Både før, under og efter dyppet. Her er vores top tre anbefalinger

  1. Neopren Sokker / Støvler. Et par lette sokker, eller en støvle med sål, kan være helt essentiel. for selvom det kolde vand er rart på kroppen kan underlaget tit væres isnende koldt. Isolering i form af neopren, holder på varmen omkring fødderne og sikre at du kommer sikkert tilbage på land. Vi anbefaler en 2,5mm sok, eller en 5mm støvle med sål og lynlås.
  2. Neopren Handsker. Ligesom på fødderne kan et lag neopren om hænderne sikre, at du bevarer førligheden og fortsat kan benytte fingrene efter svømmeturen. Handskerne gør det også komfortabelt at holde på det kolde gelænder eller på stigen. Vi anbefaler en 2,5-3mm handsker. Svømmer du i længere tid af gangen, kan man kigge efter en 5mm handske.
  3. Poncho / Morgenkåbe. Den kolde vind før og efter svømmeturen kan til tider slå modet af enhver vinterbader. Med en Poncho der let kan tages af og på, holdes varmen helt frem til dyppet, og ligeledes umiddelbart efter. Med den rigtige poncho kan man endda klæde om, uden at stå helt bar. Vi anbefaler følgende poncho.

Erhvervsdykker Uddannelse

Diving 2000 på Fyn har nu endelig fået godkendelse af Søfartsstyrelsen til uddannelse af Erhvervsdykker

Har du brug for at få en snak med vores kursus ansvarlig, er du velkommen til at kontakte Diving 2000 på telefon +45 66 13 00 49

Så kan vi tage en dialog om du har behov for et af følgende uddannelser.

SCUBA Erhvervdykker til 30 meter
Erhvervsdykker til 9 meter ( Lukket miljø)
Erhvervsdykker lineholder / Dykkerassistent
Førstehjælpeskursus til Erhvervsdykker

Diving 2000 har lavet nyt arrangement de kalder forår´s kick-off

Diving 2000 har inviteret forårs kick-off.

Kom med til to hyggelige dage i Diving 2000, hvor der er gratis foredrag, samt super gode tilbud på dykkerudstyr.

Der er bla. foredrag med Jørgen “Gokke” Black som arbejder som svømmeredder på redningshelekopter der lave en del redning aktioner på havet.

Her fortæller Jan dra Diving 2000 lidt om de 2 dage.

Følg med på blog.diving2000.dk

 

Dykkerrejser med Diving 2000

Det er nu officielt at diving 2000 har fået eneforhandling på den fantastiske og helt unikke dykker camp i El-Quseir – Egypten
læs mere om disse dykkerrejser på nedenstående link.

Dykkerrejser til dykkercamp i Egypten

Dykkerrejser på båd

Se også Diving 2000´s blog

Regulatorsæt Scubapro, Apeks, Aqualung

Regulatorsæt Scubapro, Apeks, Aqualung

Dit regulatorsæt er en anden vigtig del af dit scubaudstyr. Den
består af følgende dele;
– Førstetrinnet
– Primære andettrin.
– Sekundære andettrin.
– Højtryksslange til manometer / Computer.
– Lavtryksinflatorslange.
– Evt. lavtrykslange til tørdragtsinflator.
Førstetrinet ses på billedet herunder. Det er dén del af dit
regulatorsæt, der omdanner højtrykket fra flasken til dét
mellemtryk, som dine andettrin kan arbejde med. Der er to slags
udgange på dit førstetrin. Højtryksudgange og lavtryksudgange,
hvor højtryksudgangene er til at kunne overvåge det resterende tryk
i flasken, mens lavtrykket er til brug for din vejrtrækning og
bcd/opfrift.
Af flaskekoblinger kan nævnes to slags; DIN og bøjlekobling. DINkoblingen
skrues direkte ind i flaskens ventil, hvorimod
bøjlekoblingen skrues uden på flaskens ventil.